Pia Rockström
Välkommen till min författarvärld!

 Sensitivt ledarskap (2020)

En ny tid kräver nya sätt att leda. Ledare som sätter människan och de mjuka värdena i centrum. Men också ledare som ser nyttan i att vara starka inifrån och ut. Självkännedom blir då en naturlig del av vårt arbetsliv. I "Sensitivt ledarskap - möt det nya sättet att leda i tolv intervjuer" har jag bland andra intervjuat näringsgurun Fredrik Paulún, SVT-journalisten Tara Moshizi och succéförfattaren Carl-Johan Forsén Ehrlin. Jag vill lyfta fram ledare som står mer för de mjukare värdena än vad vi traditionellt är vana vid. Och min tro är att just den här typen av ledare har en naturlig plats i morgondagens styrelserum. I takt med att världen förändras och nya generationer samtidigt gör entré, ändras också vår syn på dem som är satta att leda. 

Finns hos nätbokhandlarna nu, Bokus, Adlibris och Akademibokhandeln! Ges ut på Tegar förlag! 

Sagt om boken:

"I boken finns det tolv olika intervjuer med det högkänsliga ledarskapet i fokus och det jag uppskattar med boken är alla historier. Alla vi som har intervjuats har olika resor som vi delar med oss av och det är så fint att få ta del av tankar kring att vara högkänslig och hur det kan påverka ens ledarskap. Inte minst när alla så generöst delar med sig av sina olika strategier för balansera och använda sig av högkänsligheten. Själv blir jag också intervjuad en del om framtidens ledarskap och att göra sig umbärlig. Det senare är såklart viktigt för alla – men som sensitiv ledare blir det ännu viktigare eftersom du då både minskar antalet intryck men också kan få hjälp att hålla lite distans till dem. Pia har en väldigt mjuk och behaglig tonalitet både som person och författare, vilket märktes när hon var här och gjorde intervjun och det lyser rakt igenom hela boken. Det jag gillar är att det, i det finstämda, ryms många kloka poänger och nedslag om vad framtidens ledarskap handlar om. Exempelvis vikten att att leva sina värderingar som organisation och ledare, att leda med hjärtat, se det goda och talangfulla i alla människor och hur viktigt det är att sprida lugn som ledare. Sammanfattningsvis skulle jag säga att det är en bok som lämpar sig att läsa en intervju och reflektera över den innan en går vidare till nästa. Framförallt om du gillar att möta människor på djupet."

Ledarskapsutvecklare Clara Löfvenhamn, Sätofta

"Boken som är skriven i rapp stil, lägger stor vikt vid balansen i energianvändning - återhämtning. Med rätt balans kan arbetstiden användas mer effektivt; mindre tid för arbete, mer för återhämtning, meditation och utveckling. Många arbetar med intuition som redskap, med kontakt, känsla, kroppsspråk och annan icke-verbal kommunikation. Av de intervjuade är nio kvinnor och fyra män, flera har fått kämpa i motvind i en kontext som prioriterar spontanitet och framfusighet men lyckats bli trendsetters inom sina respektive branscher".

Uno Nilsson, BTJ-häftet nr 22, 2020.

"Har börjat läsa och blir så inspirerad av ditt sätt att skriva! Vill bara läsa mer. Jag tycker det är spännande att du väver ihop egna tankar, forskning och intervjuer på ett så fint sätt! Det blir ett flow i texten!"

Anne-Mari Sandberg, Enköping

Se videoklipp med några av ledarna i Sensitivt ledarskap


Post
Instagram