Rindi text & förlag
Pia Rockström

Högsensitiva berättar (2017)

Beställ Högsensitiva berättar här! 

NYHET: Boken finns också som ljudbok!

Beställ en signerad bok, Högsensitiva berättar för 170 kronor. Porto tillkommer med 69 kronor. Swisha 239 kronor till mig på 1236686257. Skriv din adress och till vem du vill ha boken signerad så skickar jag den till dig. Du kan även betala på mitt bankgiro 671-4133. Boken kan också beställas på Bokus.

2013 skrev jag en krönika om att vara högkänslig i Ystads Allehanda. Den respons jag då fick har lett mig till att skriva boken "Högsensitiva berättar", där jag intervjuat 22 högsensitiva personer. Boken hjälper dig framförallt att se det positiva i högkänsligheten! Vill du köpa ett signerat exemplar av boken kan du beställa den här på hemsidan. Du kan också köpa den via Bokus. 

Vill du läsa ett utdrag ur boken?
Gör det på https://www.provlas.se/hogsensitiva-berattar


Sagt om boken:
EN VARM JULKRAM TILL DIG från en nästan pånyttfödd 68-åring efter att ha läst din bok om Högsensitiva! Köpte först ett ex till vår dotter Maria som du signerade så fint.  Väl hemma var jag tvungen att bara kika l i t e i den -och se - jag blev så glad och intresserad!!! Så tillbaka till bokhandeln samma em, så jag fick ett eget ex, måste ha penna i handen och notera lite här och där! Så mycket igenkänning, och bara till glädje och ny kraft. Du har valt berättelserna väldigt bra, de är så vitt skilda !! Vi är ju inte i klump lika!! Nu börjar jag, som gammal släktforskare, titta tillbaka på en del personer i mina antavlor...nog finns det andra förklaringar till det som beskrivits som ”galenskap ”, ”tungsinne ” och ”skörhet ”....mm En dimension extra i min forskning har jag fått - otippat !!  Och dottern är lika nöjd !! Så tack Pia för du skrev din bok, den har nu hedersplats på bokbordet! GOTT NYTT SKRIVÅR!!
Lotta Larsson

När jag tog Pia Rockströms bok i min hand började den tala till mig. Boken själv berättar och förstås de 22 personer, som har huvudrollen på sidorna. Jag tror, att Pia har en magisk penna (eller magiska fingrarna på laptop!) och hon är också så talangfull, att få de intervjuade för att berätta om deras liv och om deras högkänslighet. Mycket intressant är, hur de 22 personer har kommit så nära till mig. När jag började läsa tog jag en sådan strategi, att läsa en berättelse åt gången. Så det var som en mindfulness-stund: stanna, lyssna på, och lära känna, vem hen är. Utmärkt är också, hur mycket boken och berättelsen har givit till mig. Sådant, att jag känner mig själv nu bättre. Förstås det är inte en stor överraskning: vi hsp-människor har så många liknande erfarenheter, utmaningar, förståelse och inlärningsprocesser. Jag har också hittat några favoritberättelser från boken. Till exempel Andreas Nordmarks livets gång kom nära till mig. Och hur Jeanne Johansson har funnit sin väg. Boken “Högsensitiva berättar” är en sådan bok, som jag tar fram många gånger igen för att läsa! 
Hannu Sirkkilä, överlärare, Jyväskylä/Finland

"Din bok är verkligen jättefin. Den ser så vänlig ut, om du förstår hur jag menar. Ljus, luftig och lättillgänglig. Det är en rejäl prestation du har gjort. Att få så många att så villigt ställa upp, med fullständiga namn och bilder på sig själva, till skillnad mot all den anonymitet som härskar överallt i media i dag, det är verkligen kanon. Det gör ju också sitt till med själva utseendet på boken som gör att detta med högkänslighet känns som något som har sin självklara plats, att en hel del av oss har det här karaktärsdraget och kan berätta om dess för- och nackdelar."
Ywonne Sahlberg, journalist, Norrköping

"Boken har en vacker och inbjudande layout med fina foton och illustrationer. Författarens intervjuer är skrivna med värme och djup, vilket ger läsaren en god inblick i personernas livssituation. Högsensitiva berättar är en bra bok som förmedlar kunskap om ett relativt nytt begrepp." 
Therese Nordholm, Bibliotekstjänst, BTJ-häftet nr 13, 2017

"Det här är den första intervjuboken med högsensitiva jag stöter på och den är välbehövlig och välskriven. Jag sträckläser boken under en dag, och fylls av glädje och stolthet över mitt personlighetsdrag och över de intressanta människor jag får möta. För den som inte är intresserad av att läsa facklitteratur (t ex Elaine Arons bok Den högkänsliga människan) så fungerar Rockströms bok som en lättläst introduktion till HSP [....] Den här boken kommer jag ha liggandes i mitt väntrum på min psykoterapimottagning, och även rekommendera mina högsensitiva klienter att läsa. Den ger igenkänning, hopp, värme, kraft, inspiration, tips och idéer. Framförallt ger den känslan av att ”jag är okej, även om jag inte är som majoriteten”. Det är värt varenda krona!"
Elin Lundberg, socionom  och familjeterapeut, Uppsala

"Det är en fantastisk bok på flera sätt. Dels är den väldigt välskriven och intressant som intervjubok. Dels blir jag indragen i ett nytt område för mig - högsensitivitet. Jag ser så många runt  mig som är mer eller mindre högsensitiva och som skulle kunna må bättre om de visste hur de skulle hantera sin känslighet. Jag tänker också på det oerhört positiva med känsligheten. Att i vardagen använda sig av sin känslosamhet och sprida den. Det kan vi nog alla göra. Det är en väldigt stark bok. Jag hade svårt att läsa mer än en eller två intervjuer per gång. Ville liksom smälta deras historia var för sig.
Christina Frimodig, informatör, Östersund

Jag har följt Pia Rockström i många år via Ystads Allehanda i krönikor och familjesidan. Pia har som journalist en fantastisk förmåga att locka fram det allra bästa hos de människor hon möter i sina intervjuer. Äntligen – värme och vänlighet! Att få slippa sensationssökande journalistik – intriger och skvaller - för att sälja fler nummer. Det är så oerhört tröttsamt, glädje- och energidödande. Det sprider destruktiva ringar på vattnet vilket är så onödigt när vi kan sprida goda ringar istället. Det är personer som Pia som gör det och som ger oss människor en tro på att det finns något vackert, starkt och gott att tillföra i denna värld, som dagligen så tungt beskrivs i media. Hennes högsensitiva personlighetsdrag i skrivandet skapar framtidstro och kärlek! Vi behöver det – det ger oss glädje, kraft, inspiration och mod - livslust! Författaren Pia Rockström använder sin gedigna kompetens och sina sensitiva styrkor fullt ut även i hennes intervjubok – Högsensitiva berättar. Nu kan ännu fler ta del av hennes skickliga författarskap och sociala kompetens - inte bara Ystad Allehandas läsare. Boken är oerhört efterlängtad och fenomenalt välskriven. Det är den första boken i intervjuform om högsensitivitet. Det är viktigt att känna en stark trygghet när man exponeras offentligt i en intervjubok – för alla - inte bara högsensitiva. Det behövs tillit och förtroende att dela med sig av sitt allra innersta – Pia kan man lita på! Hon känner ett stort ansvar i att formulera sig väl så att personerna känner igen sig. Att Pia själv är högsensitiv upplever jag i hennes förmåga att plocka upp nyanser, detaljer, känslor som gör berättelserna så målande – jag kan se tydliga bilder framför mig. Det känns lite grand som konstverk målade i ett kärleksfullt flow. Det krävs en skicklig skribent med en stark intuition, empati och medkänsla för att sätta andras liv och upplevelser på pränt. En eloge även till fotografen – Mattias Rockström - som hittat samma känsla i bilderna som i berättelserna. En bok som ”Högsensitiva berättar ” är på ”riktigt” och med ”riktiga” personer från det verkliga livet, är lättare att ta till sig för många och blir en aha-upplevelse. En känsla av att inte vara ensam och en insikt om att det självklart är helt okej vara precis som du är. Vilket så klart gäller för alla människor – högsensitiva eller ej. På så vis blir boken också terapeutisk. 
Marie Skärblom Hermansson, Ystad, kontaktperson i SFH Skåne
 


Post
Instagram